Нападателят на Аякс Себастиан Алер снощи продължи головата си серия и дори успя да счупи рекорд на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. 

Роденият във Франция футболист влезе от пейката и вкара два гола, за да може тимът от Амстердам да обърне Бешикташ с 2:1 и да спечели и 5-ия си мач в група С на Шампионската лига, гарантирайски си първото място в нея. 

Така Алер вече има 9 попадения в надпреварата в първите си 5 мача, като надмина постижението на Холанд, който вкара 8 пъти в своите първи 5 двубоя от надпреварата. 

В 54-ата минута той засече пред вратата подаване на Талиафико, а в 69-ата реагира най-бързо при статично положение, когато съотборникът му Лисандро Мартинес не успя да направи добър контакт с топката. В края той вкара отново, но не успя да се зарадва на хеттрика си заради засада на съотборника си Давид Нерес. 

Алер отбеляза във всеки от двубоите на Аякс, като още в първия избухна с 4 попадения при 5:1 над Спортинг Лисабон, а след това наказа Бешикташ, на два пъти Борусия и вчера отново турския тим.