Отборът на Палмейрас спечели най-престижния южноамерикански клубен турнир Копа Либертадорес за втори пореден път, след като победи Фламенго с 2:1 след продължения във финала на надпреварата, който се проведе в Монтевидео, Уругвай.

На "Естадио Сентенарио" Палмейрас започна отлично двубоя и поведе още в петата минута чрез Рафаел Вейга, който се разписа с точен удар по земя след добро подаване отдясно.

В 72-та минута голмайсторът на Фламенго Габриел Барбоса изравни с изстрел по диагонал в близкия ъгъл на вратата, като намесата на вратаря Уевертон не бе на ниво.

До края на редовното време не паднаха повече попадения и се стигна до продължения, а в 95-та минута Дейверсон се възползва от грешка на играещия под наем във Фламенго от Манчестър Юнайтед Андреас Перейра, за да вкара победното попадение за Палмейрас.

По този начин бразилски отбор спечели Копа Либертадорес за трета поредна година, а Палмейрас вече има три трофея от южноамериканския вариант на Шампионската лига.

Най-успешният клуб в историята на турнира е аржентинският Индепендиенте със седем успеха, пред Бока Хуниорс с шест и уругвайския Пенярол с пет.