Куриозна и абсурдна ситуация се получи в елитното първенство на Португалия, след като мачът между Бенфика и Беленензеш не бе завършен заради твърде малкото играчи на Беленензеш.

Отборът на Беленензеш е ударен от бум на заразени с Covid-19 и се надяваше двубоят да бъде отложен, но това не се случи и за да избегне по-голямо наказание излезе с девет играчи на терена, като сред тях имаше двама вратари. Бенфика не показа милост към съперника си и поведе още в първата минута след автогол, а до почивката "орлите" вече водеха със 7:0.

Домакините от Беленензеш отказваха да излязат за втората част и нейното начало се забави с 20 минути, но в крайна сметка седем футболисти от отбора се появиха на игрището. Веднага след началото на второто полувреме един от тях легна на терена и показа, че има контузия и не може да продължи да играе. Това принуди съдията на срещата да прекрати мача, тъй като минималният брой играчи на терена за един отбор е седем.

След този успех Бенфика се изкачи на върха в класирането с 31 точки, две повече от Порто и Спортинг Лисабон, които са изиграли мач по-малко. Беленензеш е в зоната на изпадащите с осем точки от 12 мача. /БГНЕС