Съпругата на Лионел Меси Антонела Рокузо сподели в социалните мрежи част от интервюто на мъжа си в списание "Франс футбол", в което той заявява, че съперничеството му с Кристиано Роналдо вече е приключило. Това е реакция, може би провокирана на скандала, който Роналдо заформи с главния редактор на списанието, твърдейки, че той лъже, че португалецът му казал, че ще спре с футбола едва когато подобри рекордите на Меси.

По-късно Роналдо коментира и публикация на своите фенове, според които той е заслужавал да спечели трофея предвид успехите му през сезона. Той написа само "Факти" под публикацията, след като остана едва 6-и вкласацията на най-добрите футболисти в света.

Дни след като получи седмата си Златна топка, Меси даде интервю за France Football, в което спомена за кариерата си и времето си в испанската Ла лига, където състезанието с Кристиано Роналдо му помогна да израсне професионално: "С Кристиано се състезавахме от години в рамките на едно и също първенство. Беше прекрасно и ни помогна да продължим да се развиваме в кариерите си. Просто исках да победя себе си, за да бъда най-добрият като цяло, а не да бъда по-добър от някой друг“,  каза играчът на ПСЖ.

„Никога не съм обичал да губя. Научих се...Няма да кажа, че съм свикнал, но се научих да приемам поражението. Не можете да печелите през цялото време. Много пъти съм губил, но винаги ме боли, когато не постигам целите си“, коментира той в интервюто. Аржентинецът призна, че преди раждането на децата си е можел да прекара дълго време затворен и след поражение, но с идването на малките се е научил да се съвзема, „да забравя какво се случва”.

„Като дете мразех да губя и израснах с този начин на мислене. Искам винаги да печеля, през цялото време. Не само във футбола”, обясни той.

Меси, който говори за скромния си произход и хормоналното лечение, което е започнал да получава като дете и което е мотивирало заминаването му в Барселона, се определя като подреден човек в професионалния и личния си живот. „Винаги съм харесвал рутината. Мисля, че ми помогна да постигна всичко, което постигнах“ , аргументира се той.

По отношение на играта си в аржентинския национален отбор той призна, че никога не е бил притесняван да бъде критикуван за липсата му на лидерство, тъй като не се сравнява с Диего Марадона.

„Щастлив съм от всичко, което преживях, въпреки че понякога трябва да призная, че бих искал да остана незабелязан, да се радвам на семейството си, без хората да ме разпознават“, заяви играчът, който увери, че  „никога“ не се  е стремял да бъде най-добрият. Доволен съм, че ме считат за един от най-добрите играчи в света. Никога не бих се осмелил да си представя или мечтая за нещо подобно. Но не придавам толкова голямо значение на всичко това. Това не променя нищо за мен“, добави той, цитиран от "Труд".