Гафът с жребия в Шампионска лига ще доведе до отлагане на трансферна бомба – обявяването на Килиан Мбапе за футболист на „Реал“ (Мадрид). Според испанското издание AS, цитирано от "Труд", на „Сантяго Бернабеу“ възнамеряват да забавят голямата новина от уважение към ПСЖ.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 1/8-финалите в турнира на богатите след повторното теглене на двойките заради груби грешки на УЕФА.

Освен това „кралете“ предпочитат да направят по-лесна раздялата между световния шампион и настоящия му клуб. Договорът на нападателя изтича през лятото на 2022 година, а от 1 януари Мбапе ще бъде свободен да преговоря с всеки, желаещ да го привлече.

Само преди броени месеци, в Париж отхвърлиха умопомрачителната оферта на „белия балет“ на стойност 200 млн. евро, предпочитайки да задържат своята звезда и през настоящия сезон. Френският гигант дори успя да отмъкне доскорошния капитан на „Реал“, централния бранител Серхио Рамос. Защитникът сега се закани на испанския тим, въпреки статута си на легенда в него.

„Знаете привързаността и любовта ми към „Реал“ – обясни опитният футболист. – Сега е ред да защитавам цветовете на ПСЖ. Този отбор заложи на мен. Готов съм да умра за ПСЖ.“

Заканата на Рамос придоби световен отзвук, но в Испания обърнаха далеч по-сериозно внимание на УЕФА.

„Срам“, бе лаконичното, но красноречиво заглавие на първа страница на „Марка“, визирайки повторно тегления жребий. Така вместо с „Бенфика“, на „Сантяго Бернабеу“ ще мерят сили с Мбапе, Неймар и Меси.