Нападателят на Атлетико Минейро Диего Коста може сензационно да се завърне в Ла Лига. Отборите на Елче и Кадис проявяват интерес към бившия футболист на Атлетико Мадрид и Челси.

Коста помогна на бразилския отбор да спечели дубъл през този сезон, но не е изключено да направи трансфер в Европа. Той се завърна в Атлетико Мадрид от Челси през 2017-а, но две години по-късно попадна в заглавията, след като беше наказан за осем мача след разправия със съдия.

През миналия декември бившият испански национал се съгласи да прекрати договора си с „дюшекчиите“ и остана без клуба за период от седем месеца. Коста се върна в Бразилия и подписа с Атлетико Минейро до декември 2022 г.

Това се оказа добра сделка, тъй като нападателят отбеляза 5 гола в 19 мача и помогна на отбора да спечели шампионската титла и купата. Отборите на Кадис и Елче следят ситуацията с 33-годишния бразилец. Испания е мястото, където той изгради своето име с 83 гола в 216 мача за Атлетико Мадрид в два периода.

Той премина в Челси през 2014 г., където отбеляза 58 попадения в 120 мача, като спечели два пъти титлата във Висшата лига.