Лоренцо Инсиние се приближава към трансфер в канадския Торонто, съобщават медийни източници.

30-годишният офанзивен футболист е в италианския Наполи от 2010-а насам и, с изключение на серия от наеми в началото на кариерата си, остана в Неапол. Той има пет гола в 17 мача за Наполи този сезон, но иска да премине в Торонто този месец. И според трансферния журналист Фабрицио Романо сделката е близо до осъществяване, като ще има разговори в следващите дни.

„Лоренцо Инсиние се приближава все повече и повече до Торонто. Сделката търпи развитие – всички страни са уверени, че ще се стигне до пълно споразумение. Преки срещи ще се проведат в Италия в следващите няколко дни. Договор за пет години и половина за 11 млн. евро плюс 4.5 млн. евро под формата на бонуси на масата“, написа Романо в Туитър.

Някои поставиха под въпрос защо клубната легенда ще потърси трансфер извън Серия А, спорейки, че финансовата страна на нещата е от огромно значение. Но бившият бранител на неаполитанци Чиро Ферара е на друго мнение. „Има други мотивации. Изборът на живот, желанието да се върнеш обратно в игра, възможността децата ти да израснат, да научат нови езици и да опознаят света. Това е пълна промяна на живота“, сподели той пред Corriere dello Sport.

Инсиние бе част от националния отбор на Италия, който спечели финала на Евро 2020 срещу Англия миналото лято.