Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха от пресслужбата на парижани, ден след като игра в мач за Купата на Франция.

Италианският страж ще пропусне неделния двубой от френската Лига 1 с Лион, като вероятно ще бъде заменен под рамката от костариканеца Кейлор Навас. 22-годишният Донарума се присъединява към увеличаващ се списък от играчи на ПСЖ, които са извън терените заради положителни тестове. Петима футболисти, включително Лионел Меси и Данило Перейра, отсъстваха от тима, който се класира с лекота за осминафиналите в турнира за Купата на Франция след успех над четвъртодивизионния Ван с 4:0 в понеделник вечер.

„Вирусът е много странен. Следим състоянието на всеки играч. Знаем, че може да има още много инфектирани. Ние сме отбор, който уважава контролите и задължението да се тестваме. Надяваме се да няма допълнителни случаи“, каза треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино в понеделник. Хуан Бернат, който се зарази с вируса по време на зимната пауза в Лига 1, вече не е в списъка с инфектирани, след като даде два отрицателни теста в понеделник и вторник, съобщиха от клуба. Испанският защитник ще поднови тренировки в сряда.

ПСЖ не е сам в това да е изправен пред проблеми с играчи с Ковид, след като броят на заразените в цяла Франция се повиши след пристигането на варианта Омикрон. Няколко тима от Лига 1 бяха ударени от случаи на Ковид, включително Бордо, Лориен, Анже и Лил. Неделният двубой между Анже и Сент Етиен вече беше отложен, докато петъчната среща между Бордо и Марсилия е под въпрос.