Въпреки че е без отбор и със сърдечни проблеми, Кристиан Ериксен иска да участва на световното първенство в Катар в края на годината. 

Пред медия в Дания, халфът обяви, че няма здравословни проблеми със сърцето и няма проблем да бъде в националния тим за надпреварата в Катар. 

Както е известно по време на европейското първенство миналото лято, Ериксен едва на почина, след като сърцето му спря по време на мача срещу Финландия. 

Впоследствие той премина през дълго възстановяване, получи байпас, а наскоро и договорът  му с Интер бе прекратен, като информациите бяха, че няма да може да играе повече футбол. Сега обаче, Ериксен твърди друго. 

„Целта ми е да играя на световното първенство в Катар. Искам да бъда на турнира и това е настройката ми. Това е мечта, но дали ще се сбъдне е нещо различно. Вярвам, че ще се върна, защото не се чувствам различно“ заяви полузащитникът пред датския канал DR1. 

„Във физическо отношение съм в топ-форма и вярвам, че мога да се върна на старото ниво. Мечтая отново да играя на „Паркен“ с националния отбор. Разбира се всичко зависи от селекционера, но сърцето ми не е пречка“ категоричен е Ериксен.