Галатасарай се раздели с бившия мениджър на Турция и Милан - Фатих Терим, след серия от слаби резултати, която сложи край на амбициите на истанбулския гранд за титла.

Терим си спечели статут на герой, извеждайки „Чим бом“ до дубъл за Купата на УЕФА и Суперкупата на УЕФА през 2000, превръщайки ги в първия турски отбор с европейски трофеи.

68-годишният бивш защитник на Галатасарай се завърна отново в клуба като мениджър за трети път през 2017 след престои начело на националния отбор на Турция и в Серия А с Милан и Фиорентина.

Той изведе Галатасарай до още две шампионски титли на страната, увеличавайки рекордния им брой на 23. Клубът финишира на второто място миналия сезон, с равен брой точки с вечния съперник Бешикташ, но отстъпи в битката за титлата заради по-лоша голова разлика.

Но формата на тима през този сезон е слаба, като три загуби в последните пет мача го оставиха на незавидната 12-а позиция и по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до нова титла.

Отборът бе освиркан от трибуните при домакинското поражение от Гиресунспор с 0:1 в събота, което предизвика Терим да разкритикува феновете за това, че не подкрепят тима.

„Феновете може да са ядосани. За съжаление, ние преминаваме през сезон, в който дори в добри дни, не печелим“, сподели наставникът след края на срещата. Държавната телевизия TRT заяви, че той се е оттеглил след среща с клубния президент. Клубът сподели в свое изявление, че Терим е освободен незабавно от задълженията си, без да дава повече информация.