Отборът на Рома спечели с минималното 1:0 като домакин на Каляри в мач от 22-ия кръг на италианското първенство по футбол.

“Вълците” не бяха особено убедителни, но все пак взеха трите точки, събирайки общо 35. Играчите на Жозе Моуриньо са шести в класирането, с равни точки със седмия Лацио. Каляри е 18-и с 16 точки.

В герой за Рома тази вечер се превърна дебютантът Серджо Оливейра. Португалският халф, който преди броени дни стана официално футболист на Рома, пристигайки от Порто, вкара единствения гол в мача в 33-ата минута от дузпа. Той самият изработи наказателния удар.

Капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини отпадна за мача в последния момент, след като получи травма по време на загрявката.

През втората част “вълците” не направиха достатъчно, за да откажат съперника си с втори гол и можеше да съжаляват горчиво за това.

В 84-ата минута Жоао Педро имаше прекрасен шанс за 1:1, но стражът Руи Патрисио се намеси решаващо и успя да парира удара му отблизо, след което топката се отби от напречната греда.

В добавеното време отново имаше напрегнат момент в наказателното поле на столичани, но Рома все пак оцеля и прекъсна серията си от три поредни мача без победа.