Лионел Меси и Кристиано Роналдо не включили един друг в тройките за наградата Най-добър играч на ФИФА. Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски спечели отличието за втора поредна година, надигравайки Меси и Мохамед Салах.

Призът е гласуван от селекционери и капитани на национални отбори, както и от журналисти от всяка страна. Левандовски се спрял на полузащитника на Челси и Италия Жоржиньо като първи избор, а Меси и Роналдо допълват тройката му съответно на втора и трета позиция. Но Роналдо и Меси продължиха дългата си традиция да не гласуват един за друг.

Капитанът на Аржентина Меси избрал съотборниците си в Пари Сен Жермен Неймар и Килиан Мбапе като първи и втори избор съответно, а нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема допълнил тройката му. Роналдо, който спечели специална награда на тазгодишната церемония за счупването на рекорда за най-много попадения с един национален отбор, гласувал за Левандовски, Н‘Голо Канте и Жоржиньо.

Нападателят на Португалия и Манчестър Юнайтед Роналдо е включвал Меси в списъка си през 2020, докато Меси е гласувал за Роналдо през 2018 и 2019. Звездата на Ливърпул Мохамед Салах дал вота си за Жоржиньо на първо място пред Меси и Левандовски. Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се спрял също на италианския полузащитник, който помогна на „Скуадра Адзура“ да надвие Англия във финала на Евро 2020, докато капитанът на „Трите лъва“ Хари Кейн избрал Левандовски пред Меси и Канте.

Старши треньорът на Португалия Фернандо Сантош не включил Роналдо в тройката си – в нея попаднали вместо това попаднали Канте, Жоржиньо и Левандовски. Крайните резултати показали, че Лева получил повече от два пъти повече гласове от Меси.