Стивън Джерард изрази разочарованието си за Рафаел Бенитес след уволнението му от Евертън, но призна, че е останал шокиран от това, че бившият мениджър на Ливърпул е имал желание да работи на „Гудисън Парк“.

Бенитес изведе „карамелите“ до само един успех в 13 шампионатни мача между октомври и януари, като поражението от Норич с 1:2 миналия уикенд преля чашата за собственика Фархад Мошири. Испанецът потегли уверено начело на мърсисайдци, като Евертън записа четири победи в първите си шест мача за първенство, но не успя да убеди феновете поради това, че преди води градския съперник Ливърпул.

Бенитес, с Джерард като капитан, бе мениджър на Ливърпул между 2004-2010 и го изведе до паметен триумф в Шампионска лига през 2005 и триумф за ФА Къп през следващия сезон. Говорейки преди първата си визита на „Гудисън Парк“ като мениджър, Джерард призна, че е останал изненадан от решението на Евертън да назначи Бенитес, казвайки:

„Разочарован съм за Рафа, защото двамата с него имаме взаимоотношения и го уважавам страшно много. Трябва да бъда честен, помислих, че е уникално назначение по онова време. Бях изненадан и шокиран, че Рафа е искал да отиде и да опита там. Предвид неговото наследство и връзка с Ливърпул, това бе изненада. Очевидно нещата не се получиха по една или друга причина. Трябва да си вътре в клуба, за да знаеш причините, а това не е моя работа“, коментира Стиви Джи.

Междувременно, стражът на Вила Емилиано Мартинес подписа нов договор с клуба до 2027 година. 29-годишният аржентински национал се присъедини към бирмингамци от Арсенал през септември 2020 за срок от четири години. Въпреки това, след като впечатли с изявите си, изравнявайки рекорда на Вила във Висшата лига от 15 сухи мрежи за една кампания миналия сезон, Мартинес бе възнаграден с нов тригодишен контракт. /БГНЕС