Футболната суперзвезда Лионел Меси получи подписана фланелка от своя сънародник и голям почитател на футбола Папа Франциск, обявиха от Спортната асоциация на Ватикана.

Нападателят на Пари Сен Жермен, който се завърна в игра в неделя след прекаран коронавирус, бе дал на Папата подписан екип през октомври, чрез френския министър-председател Жан Кастекс.

В необичайна размяна на тениски, жълтата „фланелка“ на Атлетика Ватикана – мултиспортният тим на малката държава, бе дадена на Меси от френския епископ Еманюел Гобиляр.

„Човек с вяра, Меси ми каза колко важна е тази стъпка за него. Молихме се заедно“, Гобиляр, който ще бъде делегат на Светия престол на Олимпийски игри в Париж, написа в Туитър. Подписът от черен химикалка от 85-годишния глава на Римокатолическата църква е „благословия“ за седемкратния носител на „Златната топка“, споделиха от Атлетика Ватикана във Фейсбук.

Франциск, голям фен на футболния тим от Буенос Айрес – Сан Лоренцо, за първи път се запозна с Меси през 2013, малко след като бе избран за папа. Той сподели спомени миналата година от детските си години, когато играел футбол на улиците с импровизирани топки, които донесли огромно удоволствие на него и приятелите му.