Япония може да се справи със загубата на половината си защита поради травми и да направи големи крачки към класиране за Световното първенство тази седмица, сподели нападателят на Ливърпул Такуми Минамино.

Капитанът Мая Йошида и фул бекът на Арсенал Такехиро Томиясу отпаднаха от важните домакински квалификации срещу Китай в четвъртък и със Саудитска Арабия на 1 февруари. Но Минамино настоя, че четирикратният шампион на Азия притежава достатъчно качество сред резервите, за да си свърши работата и да се приближи до седмо поредно участие на Мондиала в Катар.

„Със сигурност липсата на капитана ни може да бъде отрицателна, но в такива времена тимът е задружен. Това е отборен спорт, така че трябва да се справим. Не обръщаме твърде много внимание на това и разполагаме с много добри играчи“, каза Минамино.

Йошида се контузи, докато играеше за италианския Сампдория по-рано този месец, докато Томиясу се оттегли от състава в неделя. Япония се възстанови от трудно начало, за да се изкачи до второто място в група В, на една точка пред третия Австралия и на четири зад лидера Саудитска Арабия. Съставът на Хаджиме Мориясу влиза в срещата с Китай след три последователни победи и мениджърът е уверен, че отборът може да се справи.

„Мая и Томи допринесоха много и е голяма загуба да не разчитаме на тях тук, но това ще ги нарани повече от всички останали. Нови играчи ще дойдат и ще ги заместят, като ще трябва да свикнем с нова комбинация. Но искам всички играчи да са задружни и да покажат силните си страни, както правят за клубовете си, и да играят със самочувствие“, коментира той.

Китай в момента е на пето място в групата, на седем точки от Япония във второто автоматично квалификационно място.