Отборите на Гамбия и Камерун ще се изправят един срещу друг в събота от 18:00 часа българско време в първия четвъртфинален сблъсък от Купата на африканските нации.

Домакините от Камерун достигнаха до тази газа след победа с 2:1 над изненадата в турнира Коморските острови в осминафиналите.

В този мач обаче Коморите трябваше да играят от самото начало на двубоя с полеви играч на вратата заради контузия на титулярния страж и положителни проби за Covid-19 на двете резерви.

От своя страна Гамбия продължи със солидните си изяви и победи Гвинея с 1:0. По този начин гамбийците вече имат три успеха и едно равенство от началото на надпреварата. Победителят от сблъсъка ще се изправи на полуфиналите срещу Египет или Мароко.

В късния мач в събота от 21:00 часа Буркина Фасо среща Тунис. Буркина Фасо победи Габон след изпълнение на дузпи в предишния кръг, докато Тунис записа минимален успех с 1:0 над Нигерия. Победителят от тази двойка ще играе със Сенегал или Екваториална Гвинея в спор за място на финала.