Садио Мане бе обявен за готов за четвъртфиналния сблъсък от турнира за Купата на Африка с Екваториална Гвинея в неделя, само дни след като получи тежък удар в главата, след който отиде в болница.

Звездата на Ливърпул сблъска глави с вратаря на Кабо Верде Возиня, който бе изгонен, при успеха на сенегалците с 2:0 в осминафиналния мач във вторник в Бафусам. Мане реализира първия гол, но след това бе принуден да напусне терена. 29-годишният футболист премина прегледи, които не разкриха следи от сътресение, според лекаря на Сенегал Абдурахман Фдиор. „Всички симптоми, които имаше на терена, са изчезнали. Неговото състояние изисква близко следене. Всичко е нормално след скенера“, каза Фдиор в изявление, публикувано от Сенегалската федерация.

Мане, действащият носител на званието Футболист на Африка, публикува снимка на себе си в социалните мрежи в петък с думата „възстановяващ се“. На снимката бе и стражът на Кабо Верде Возиня. Мане играе ключова роля за надеждите на Сенегал да триумфира за първи път в Купата на африканските нации. Съставът на Алиу Сисе бе сред фаворитите преди старта на надпреварата, но до тук изглежда далеч от убедителен, независимо че стигна до последните осем. Сенегал се класира за елиминациите, след като завърши на първо място в група В, въпреки че го стори след минимален успех над Зимбабве, последван от нулеви равенства с Гвинея и Малави. Последва победа над Кабо Верде, но опонентът им бе с девет играчи, преди сенегалците най-накрая да открият резултата и след това да сложат точка на спора.

В останалите три четвъртфинала съперници са Гамбия – Камерун, Буркина Фасо – Тунис и Египет – Мароко. /БГНЕС