Селекционерът на Египет Карлош Кейрош разкритикува камерунската легенда Самуел Ето‘о за това, че е изпратил „много лошо послание“, след като сравни полуфинала от турнира за Купата на африканските нации между двата отбора в четвъртък с „война“.

Ето‘о, който в момента е президент на Камерунската футболна федерация, направи коментара към тима си във видео, което бе широко разпространено в социалните мрежи. „Подгответе се, защото това ще бъде война. Точно така трябва да подходим към този мач. Не можете да пропуснете тази възможност да ви се изплъзне от ръцете“, каза бившият нападател на Барселона.

Полуфиналният сблъсък ще се изиграе на стадион „Олембе“ в столицата Яунде в първия мач от трагичния инцидент, в който починаха осем души, а други 38 бяха ранени при смачкване преди победата на Камерун над Коморските острови на 24 януари. „Това е много лошо послание за камерунския народ. Мисля, че той забрави, че камерунски жители починаха на стадиона преди няколко дни. Да направиш подобна декларация за война преди мач – мисля, че той не е научил нищо от това, че е бил в професионалния футбол“, каза Кейрош пред медиите след тренировката на Египет в Яунде.

Бившият старши треньор на Реал Мадрид призова Африканската футболна конфедерация (КАФ) да предприеме мерки срещу Ето‘о, който два пъти е печелил Купата на Африка като играч. „Това беше много, много неприятен коментар, защото футболът не е война, футболът е празненство, наслада, щастие. Тук сме, за да удовлетворяваме хората, а не за да ги убиваме. Тук сме, за да се забавляваме, да изпитваме наслада. Така че, да предизвикаме отбора на Камерун на война срещу нас е нещо, което мисля, че ще оставя на КАФ, защото коментар като този заслужава червен картон“, завърши португалският специалист. /БГНЕС