Световният шампион за 1994 и 2002 година с Бразилия Роналдо направи някои шокиращи изказвания в канала на Кристиан Виери в Twich „Bobo TV“, като посочи, че бившият му съотборник Ромарио е бил "идиот“ заради отношението си към най-младите футболисти в бразилския национален отбор. 

Роналдо спечели Световното първенство с Бразилия и през 1994, и през 2002 г., но през 1994 г. е само на 17 години и не играе нито минута на финалите в САЩ: "Научих много от Ромарио и Бебето. Те бяха вдъхновение за мен, въпреки че Ромарио беше идиот. Той принуждаваше младите играчи да чистят обувките му или да му носят кафе".

И разказа един епизод от живота си, който звучи като анекдот: „По време на подготовката за Копа Америка Ромарио изведнъж ми каза: „Пригответе се, излизаме тази вечер.“ Беше ми приготвил стълба, за да сляза по стената на хотела, а таксито чакаше от другата страна", спомня си цитираният от "Труд" Роналдо.

"Върнахме се в хотела в 5 сутринта. Той беше напълно изтощен по време на тренировката на следващата сутрин. Ромарио правеше всичко това нарочно, за да ме измори, за да може да заеме мястото ми в атака", добави Феномена.