Най-интересният сблъсък от 23-ия кръг на Ла Лига ще бъде на „Ноу Камп“ между Барселона и Атлетико Мадрид (днес от 17:15 часа). Последният мач помежду им на стадиона на каталунците завърши без нито един отбелязан гол, което не се бе случвало от 2014 година.

Двата отбора са далеч от върха, намирайки се на пето и четвърто място в таблицата. По всичко личи, че основната цел на Чоло и Шави този сезон ще бъде класиране в зона Шампионска лига.

Луис Суарес за първи път ще играе на „Ноу Камп“ срещу бившия си отбор при наличието на публика. Уругваецът със сигурност ще бъде титуляр за Атлетико при отсъствието на контузения Гризман, а в атака ще му партнира младият португалец Жоао Феликс. Новото попълнение Даниел Вас също се очаква да стартира от първата минута. Той ще бъде десен бек на мястото на Киърън Трипиър, който бе продаден на Нюкасъл.

Атлетико, както и Барселона постигнаха победи в последните си мачове от първенството, които се изиграха преди паузата за мачове на национални отбори. Дюшекчиите спечелиха епичен двубой, в който натрупаха страхотно самочувствие. Те успяха да обърнат Валенсия на „Уанда Метрополитано“ от 0:2 до 3:2. До 91-ата минута тимът на Симеоне изоставаше с 1:2, но тогава Анхел Кореа и Марио Ермосо донесоха невероятния триумф.

Барселона пък остана непобеден в Ла Лига от началото на декември месец. Каталунците запазиха серията си, след като в 22-ия кръг биха с минималното 1:0 Алавес като гости. Барса натискаше през целия мач, но единственият гол дойде три минути преди края на редовното време. Тогава Френки де Йонг успя да се разпише след асистенция на новото попълнение Феран Торес.

Играчите на Диего Симеоне успяха да ударят предстоящия си опонент в първата среща помежду им през сезон 2021/22. В осмия кръг дюшекчиите нанесоха поражение с 0:2 на Барселона. Тома Лемар даде тон за победата, а уругваецът Луис Суарес довърши бившия си клуб, но сега ситуацията изглежда напълно различна.

Четири поредни кръга водените от Шави футболисти не са успявали да вкарат повече от един гол на съперниците си, което говори за трудности в атакуващ план. Те се очаква да бъдат решени с привличането на Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът вече бе представен официално и е готов да направи своя дебют, но според испанските медии е по-вероятно да не бъде титуляр заради липсата на достатъчно тренировки.

По всичко личи, че треньорът ще го налага постепенно и няма да бърза прекалено много с включването му, тъй като Обамеянг не е играл повече от 2 месеца (за последно бе на терена за Арсенал срещу Манчестър Ю на 2 декември).

Готов за дебют в Барса е и Адама Траоре, който дойде от Уулвърхемптън, но все още не е ясно дали Шави ще го пусне като титуляр. През миналия сезон Атлетико бе най-стабилен в защита, но сега не е съвсем така. Дюшекчиите са инкасирали 26 попадения за 21 мача, което ги класира далеч назад в класацията за най-силна отбрана.

"Тема:Спорт"