След като Аякс уволни спортния си директор Марк Овермарс за тормоз над жени в клуба, скандалът започна да се разплита. Това, което той успя да сътвори в Аякс, минава всички граници на приличието и културата и благодарение на местната медия NRC обществеността най-накрая разбра какво се случва. Екип на вестника разговаря с цели 11 служителки, които искали да останат анонимни от страх да не загубят работата си. Те обявили, че Овермарс е изпратил снимки на голото си тяло от тоалетната на клуба.

Всичко започнало с коментари за секси визията на някои от тях, но от ден на ден ставало все по-сериозно. Той дори снимал отблизо мъжкото си достойнство и го препратил на няколко колежки.

Според Овермарс съобщенията са били "скрийншот". Бившият  директор не е единственият проблем в клуба, а това са мъжете като цяло. Една от жените, които свидетелства пред медиите, признала, че дори е била тайно снимана от нейни колеги и след това те споделили тези снимки с неуместни коментари. Тогава в цялата история се включили и футболистите, които уж канили на срещи жени от клуба.

- Като жена в Аякс трябва да имаш двоен слой кожа, иначе става "вълнуващо" - каза една от жените, цитирана от "Труд", като отбеляза, че от 408 служители в клуба една четвърт са жени.