Уругвайският защитник на Барселона Роналд Араухо е получил контузия на прасеца по време на равенството 2:2 с градския съперник Еспаньол в Ла Лига в неделя, потвърдиха от пресслужбата на каталунците.

Бранителят бе заменен принудително на почивката в дербито, след като получи удар в левия крак и бе заменен от Ерик Гарсия, който направи завръщането си след пет седмици в лазарета заради проблем в дясното бедро, като бе с основна вина за втория гол на Еспаньол.

Травмата на Араухо е удар за старши треньора на „блаугранас“ Шави, като Барса се подготвя за сблъсък с Наполи в Лига Европа в четвъртък, а след това тимът гостува на Валенсия в неделя за първенство.

„За момента изпитва само болка. Той почувства болка по време на седмицата, но искаше да играе. Решихме да го заменим на почивката като превантивна мярка. Ще видим какво е състоянието му в понеделник и ще се изправим срещу Наполи и Валенсия с играчите, които са на наше разположение“, каза Шави относно травмата на Араухо в неделя.

Клубът не даде подробности за това колко дълго Араухо ще отсъства от игра, но според информации в местните медии, той може да бъде в лазарета поне за седмица.

Барселона, четвърти в Ла Лига, играе с Наполи, който е трети в Серия А и в битката за първа шампионска титла на страната от над 32 години насам.