Бившият халф на Арсенал Джак Уилшър ще продължи кариерата си в Дания, след като подписа договор с местния Орхус до края на сезона. 

В контракта има опция той да бъде удължен с още един сезон, като в понеделник футболистът ще се присъедини към новия си тим. Той вече получи фланелката с №10, като основната му заплата ще бъде 5000 паунда на седмица. 

Уилшър бе без отбор от миналото лято, когато договорът му с Борнемут изтече и той бе освободен, като имаше слухове, че дори обмисля да спре с футбола. 

Той обаче продължи да поддържа форма с Арсенал и ето че си намери нов отбор и получава възможност да възроди кариерата си. 

„Знаех, че съм готов да продължа да играя. Ето, че сега правилният клуб е налице и това ще бъде вълнуващо ново предизвикателство за мен. Благодарен съм за възможността, която получавам, тъй като последните месеци бяха трудни за мен” заяви 30-годишният футболист. 

Спортен директор на Орхус е бившият защитник на Ливърпул Стиг Инге Бьорнеби и обяви, че клубът изобщо не се е колебал, когато е станало ясно, че може да се подсили с Уилшър. 

В момента отборът е 7-и в местното първенство, но изостава на 12 точки от лидера и на 4 от 6-ата позиция, която дава право за мачове в първата шестица.