Все повече клубове и компании от Западна Европа започват да следят с известна доза сдържаност ескалиращата ситуация в Източна Европа и отношенията между Украйна и Русия. Така германският Шалке след 15 години сътрудничество реши да премахне логото на компанията "Газпром" от фланелките си и сега УЕФА обмисля прекратяване на договора със спонсора.

Според британските медии УЕФА вече е наела адвокати и търси начин да прекрати договора с "Газпром", което може да струва на водещата футболна централа невероятните 90 млн евро. Сътрудничеството между двете страни беше подписано в средата на 2021 г. за 40 млн евро годишно.

- Тази компания е спонсор на УЕФА от 2012 г. - едно от най-доходоносните споразумения за спонсорство. Юристи вече са започнали работа по случая и се опитват да намерят начин за прекратяване на сътрудничеството – твърдят медиите на Острова, цитирани от „Труд“.

Преди по-малко от ден УЕФА взе решение да смени домакина на финалите на тазгодишното издание на Шампионската лига. Така този мач ще се играе в Париж вместо в Санкт Петербург.