Килиан Мбапе е отворил вратата за преговори за нов договор с френския клуб Пари Сен Жермен, твърди вестник "Екип".

До момента нападателят категорично отказваше да направи това, като настоящият му контракт с клуба изчита през лятото и се очакваше той да премине като свободен агент в Реал Мадрид.

Френският вестник се позовава на думите на Мбапе след мача със Сент Етиен, в който той изравни Златан Ибрахимович по голове за клуба от Париж. "Много е специално за мен да достигна до постижението на Ибрахимович у дома с подкрепата на хората. Всички искаме да се движим в една посока", каза френският национал, цитиран от БТА.

Запитан дали иска да подобри рекорда на Кавани от 200 гола за ПСЖ, той обаче отговори уклончиво: "ще видим какво ще се случи".

Официално Килиан Мбапе е заявил, че все още не е взел решение за бъдещето си и ще направи това едва в края на сезона. На 9 март предстои реванш на Пари Сен Жермен именно срещу Реал Мадрид в Шампионската лига, като френският отбор спечели първия мач с 1:0 с гол на Мбапе в края. 

Наскоро от ПСЖ предложиха нов договор на Килиан Мбапе, според който той ще стане най-скъпият футболист в света, като ще получава по 1 милион евро на седмица. Майката на футболиста също призова сина си да остане в отбора от Париж.