Помощник-треньорът на Динамо Москва Андрий Воронин се раздели с руския клуб по взаимно съгласие, съобщиха и двете страни. 

"Динамо Москва и помощник-треньорът Андрий Воронин стигнаха до съгласие да разтрогнат договора си по взаимно съгласие", написаха от клуба на официалната си , без да уточняват мотивите за раздялата.

Самият Воронин обаче обясни подробно пред германския вестник "Билд" какво го е накарало да напусне.

"Не мога да работя в страната, която бомбардира родината ми. Напускаме Москва, докато не са блокирали всичко.  Не можем да кацнем в Дюселдорф, така че ще пътуваме през Амстердам. Майка ми, тъщата ми, съпругата и децата ми са тук. От четири дни се чувствам много зле. Когато гледам снимки от родината ми, когато виждам новините... всичко ми изглежда много нереално. Това е като филм на ужасите. Не мога да намеря думи", коментира бившият футболист на Ливърпул.

"Путин иска да остане в учебниците по история, но никога няма да бъде там, освен ако не като престъпник. Много съм горд със страната ми. Имаме красиви градове и големи личности. Ще продължим да се борим и ще победим, но цената ще бъде много висока".

"Толкова жертви има... Живеем през 2022 година, не през Втората световна война. Имам приятели в Харков, в Киев и в родния ми град Одеса. Искам да помогна с пари или с каквото мога. Не знам дали трябва да го казвам, но ако бях в Украйна в момента, щях да съм с оръжие в ръцете", казва 42-годишният Воронин.