Ница победи ПСЖ 1:0 като домакин в мач от 27-ия кръг на френското първенство по футбол. Единствения гол вкара Анди Делор в 88-ата минута. Така Ница няма загуба и не е допуснал гол в трети пореден сблъсък с парижани този сезон след две нулеви ремита през първия полусезон и за Купата на Франция, където "червено-черните" триумфираха след изпълнение на дузпи. Загубата за ПСЖ е едва 3-ата от началото на сезона.

Маурисио Почетино – треньорът на гостите, не можеше да използва наказания Килиан Мбапе.  Затова аржентинецът бе предпочел да започне с Лионел Меси, Неймар и Анхел Ди Мария в атака. В средата на терена той заложи на триото Данило, Марко Верати и Жоржиньо Вайналдум. В добавеното време домакините за малко да получат дузпа за груб фаул на Мауро Икарди на границата на наказателното поле, но след дълго разглеждане с ВАР бе решено, че нарушението все пак е извън пеналта.

В друг мач от кръга Ланс загуби от Брест с 0:1. На първо място е ПСЖ с 62 т. пред Ница с 49 и Марсилия с 47 т и мач по-малко.