Наполи постигна изключително важна победа в битката за титлата в Серия А. Неаполитанци се наложиха с 2:1 при гостуването си на Верона в мач от 29-ия кръг на първенството. В герой се превърна Виктор Осимен, който вкара два гола.

Футболистите на Лучано Спалети започнаха силно срещата. В 14-ата минута Матео Политано центрира добре към Осимен, който засече топката във вратата с хубав удар в левия ъгъл.

Осем минути по-късно Фабиан Руис пое топката на границата на наказателното поле и стреля, но Лоренцо Монтипо се намеси, за да предотврати второ попадение.

Гостите удвоиха аванса си в 71-ата минута. Джовани Ди Лоренцо подаде към Виктор Осимен, който само чукна топката и реализира второто си попадение в двубоя.

Шест минути по-късно Тамезе центрира към Давиде Фараони, който с прекрасен изстрел с глава успя да намали изоставането на домакините.

Малко по-късно Федерико Чекерини получи втори жълт картон и остави Верона с човек по-малко. До края "небесносините" пропуснаха да направят победата си по-изразителна, след като Марио Руи нацели напречната греда.

Наполи е втори във временното класиране с 60 точки, на 3 от лидера Милан. Верона е на 9-о място с 41 точки.