Мегазвездата на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски може да бъде главен герой в най-голямата трансферна сага през лятото, твърди fichajes.net, цитиран от БТА.

Според информацията нападателят, който има договор до 2023, ще бъде основна цел на три от водещите клубове в Европа - испанският Реал Мадрид и двата колоса от английския град Манчестър.

Според fichajes.net, Манчестър Сити и Гуардиола се нуждаят от типична "деветка" и Левандовски ще даде на състава завършен вид. Каталунецът вече е бил треньор на полския нападател в Байерн и той няма да се нуждае от твърде много време, за да се адаптира при Сити. Манчестър Юнайтед пък може да бъде изправен пред раздяла с Кристиано Роналдо, а Левандовски е добър заместник на португалеца.

Левандовски е и мечта на Флорентино Перес от сезон 2012/2013, когато нападателят се изправи срещу Реал Мадрид с екипа на Борусия Дортмунд. Собственикът на испанците никога не е крил, че иска поляка в състава си, а с изтичащия договор този трансфер най-вероятно е по-близо от всякога.

Според fichajes.net, трансфер на Левандовски на "Бернабеу" зависи изцяло от развитието на друга голяма трансферна сага - свързаната с Ерлинг Холанд. Реал Мадрид е една от спряганите дестинации за норвежеца от Борусия Дортмунд.