Отборите на Атлетик Билбао и Хетафе направиха равенство 1:1 в двубоя по между си от 29-ия кръг на първенството на Испания. Домакините от Билбао са осми във временното класиране с 41 точки, а Хетафе е 15-и с 29 в актива си, като вече шест мача е без победа в Ла Лига, включително нито една като гост.

И двата гола в срещата паднаха през първото полувреме. Енес Юнал откри за гостите още в третата минута, пращайки топката с глава във вратата на Атлетик Билбао за 1:0. Това беше 14-ият му гол в испанското първенство. Начело при голмайсторите в Ла Лига са Карим Бензема с 22 попадения, а Винисиус има 14.

Домакините можеха да изравнят само пет минути по-късно, но Иняки Уилямс не успя да преодолее Давид Сория. Пак стражът на гостите спря Йерай Алварес в 26-ата минута, но три по-късно Юри Берчиче все пак изравни за 1:1 след асистенция на Уилямс.

В 57-ата минута Матиас Оливейра Мирамонтес вкара топката във вратата на Атлетик Билбао, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж, попадението не бе зачетено.

Хетафе завърши мача с играч по-малко. Хорхе Куенка получи директен червен картон в 65-ата минута за нарушение, а в 90-ата и резервата Якуб Янкто също бе санкциониран с червен картон, въпреки че не бе на терена.