Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли искането на Руския футболен съюз (РФС) за отлагане на плейофите за Световното първенство в Катар с участието на руския отбор за по-късно дата, съобщават от централата.

„КАС отказа да удовлетвори всички искания, подадени от Руския футболен съюз. Разглеждането на исковете на РФС срещу Международната футболна федерация (ФИФА) и Европейската федерация (УЕФА) по същество ще продължи в съответствие с условията и процедурите, определени от КАС“, се казва в изявлението, цитирано от "Тема спорт".

Руският национален отбор ще проведе тренировъчен лагер от 21 до 27 март. Програмата на приятелските мачове се уточнява и ще бъде публикуван по-късно.

Първоначално руският отбор трябваше да играе с Полша в плейофите за Световното първенство в Катар на 24 март в Москва. На 28 февруари ФИФА и УЕФА извадиха руските клубове и национални отбори от участие в международни състезания заради ситуацията в Украйна. На 7 март РФС подаде жалба до КАС срещу тези решения.

Полша автоматично продължава напред в плейофите за Световно първенство. На 29 март тимът ще играе у дома с победителя от мача между Швеция и Чехия за правото да участват на Мондиала в Катар. На 24 март поляците имат приятелски мач срещу Шотландия.