Кристиан Ериксен трябва да тренира с отбора на Дания в четвъртък, за да може да се завърне в националния отбор в съботния приятелски мач срещу Нидерландия, каза треньорът на Дания Каспер Хюлман, цитиран от БТА.

Това ще бъде първото участие на Ериксен за родината му, откакто колабира, след като получи сърдечен арест по време на мач от Европейското първенство през юни.

Той възобнови кариерата си през последните няколко седмици в клуба от Висшата лига Брентфорд, но пропусна мача срещу Лестър в неделя, след като се зарази с COVID-19.

Ериксен ще се присъедини към националния отбор на Дания късно днес, съобщи датският телевизионен оператор DR и ще бъде готов да тренира преди мача на „Йохан Кройф Арена“, където играеше за Аякс.

„Просто трябва да видим какво точно е направил в Брентфорд, където започна да тренира отново в неделя. Преди това той пропусна тренировките в продължение на четири дни. Трябва да видим колко се е възстановил, когато получим най-новите данни“, заяви Хюлман.

 Селекционерът каза, че най-вероятният сценарий е Ериксен, който е снабден с имплантируем кардиовертер дефибрилатор, да започне на пейката срещу Нидерландия. След това Дания играе със Сърбия в приятелска среща на стадион „Паркен“ в Копенхаген във вторник.

„Той ще е 100% готов да играе на Паркен“, добави Хюлман.