Бившият футболист на Арсенал Месут Йозил очевидно създава проблеми и във Фенербахче, който обяви, че го изключва от първия отбор, без обаче да разкрие причините за това. 

Полузащитникът премина в турския клуб преди 14 месеца след турбулентен период в Северен Лондон. В последния мач той бе дори капитан срещу Коняспор, но бе заменен на почивката и очевидно проблемите след това са се увеличили. 

Освен него Фенерите обявиха, че вадят от състава и друг халф – Озан Туфан, който започна сезона под наем в Уотфорд преди да се върне в клуба през февруари. 

Случилото определено потвърждава усещането, че проблемите свързани с Йозил се дължат и на неговия характер, след като влезе в сериозен конфликт и с Микел Артета. Иначе опитният играч записа 9 гола и 3 асистенции до момента през сезона, но сега бъдещето му е поставено под въпрос. 

Миналата есен президентът Али Коч обяви, че Йозил не е бил щастлив от малкото си игрово време, но и изтъкна, че треньорът Картал не успява да извлече най-доброто от него.  
 
Преди раздялата с Арсенал той не бе играл официален мач от март 2020-а или цели 10 месеца. По онова време той обвини клуба, че не оценява лоялността му. Очевидно обаче, където и да отиде проблемите го застигат.