Хари Кейн вкара дузпа в 78-ата минута, за да донесе победа с 2:1 на Англия над Швейцария в контролна среща. Наказателният удар беше прегледан и потвърден с ВАР.

С този гол Кейн събра 49 гола и се изравни с легендата Боби Чарлтън, като двамата изостават от Уейн Рууни – едноличен лидер за Англия с 53 гола.

Гостите от Швейцария откриха резултата в 22-ата минута, когато Бреел Емболо се разписа. Люк Шоу изравни резултата точно преди почивката. А попадението на Кейн осигури 10-ата победа и три равенства на Англия над този съперник от 1981-а година насам, когато Швейцария спечели в квалификация за Мондиал 82.

И двата отбора се класираха за Световното първенство тази зима, като основният урок и за двамата треньори беше да търсят по-високо темпо и търсене на голови ситуации.

Мениджърът на англичаните Гарет Саутгейт даде дебют на 21-годишния защитник Марк Геи и Кайл Уокър-Питърс, а Конър Галахър започна за първи път като титуляр. Останалите футболисти бяха обичайните и планирани за титуляри. Швейцария излезе може би с най-доброто, което има в момента.

Швейцарците започнаха много по-организирано и добре в началните минути и се възползваха максимално от късното включване на Бен Уайт, който замени Джон Стоунс – контузил се на загрявката. Джердан Шакири центрира и Емболо вкара топката във вратата. След това вратарят на домакините Джордан Пикфорд направи две чудесни спасявания при ударите на Гранит Джака и Фабиан Фрай.

Но това надмощие продължи малко преди края на първото полувреме, когато Конър Галахър центрира по земята и Шоу наказа вратаря на гостите с удар от ъгъла на голямото наказателното поле – 1:1.

През второто полувреме темпото поспадна, а в 78-ата минута съдията даде дузпа заради игра с ръка на Стивън Цубер, след като Марк Геи стреля с глава. Цубер опитваше да скрие ръцете си зад гърба, но топката го удари. Кейн вкара за 2:1 и осигури победата на своите.