Кристиан Ериксен каза, че се е завърнал в международния футбол по "перфектния начин", като се разписа две минути, след като влезе за Дания в контролата с Нидерландия (2:4). Това стана след почти фатален сърдечен удар миналата година по време на Евро 2020, предава БТА.

30-годишният плеймейкър рухна на терена и получи животоспасяваща първа помощ по време на сблъсъка на Дания от Евро 2020 с Финландия (0:1). Близо осем месеца по-късно той се присъедини към клуба от Висшата лига Брентфорд като свободен агент.

"Бях щастлив, че топката дойде при мен и, разбира се, беше прекрасен финал. Да започнем завръщането в международния футбол по този начин беше идеално.

Чувствах се много добре посрещнат от феновете на Нидерландия. Бях тук преди, когато играх за Аякс в продължение на много години, така че, разбира се, те ме познават, но със сигурност беше много затоплящ сърцето прием.

Очаквам с нетърпение да играя на Световното първенство в Катар, но има много мачове преди това и съм фокусиран върху тях", заяви Ериксен пред "Sky Sports". 

Дания приема Сърбия в приятелски мач във вторник.

Снимка: БГНЕС