Полузащитникът Кристиан Ериксен вкара прекрасен гол за Дания при завръщането си на стадион Паркен в Копенхаген, а Дания се разправи със Сърбия с 3:0 в контролен мач на два от финалистите на Мондиал 2022.

Ериксен, който миналата година получи сърдечна аритмия и изпадна в безсъзнание по време на мача от Европейското първенство срещу Финландия, реално се върна на стадиона, където се случи този инцидент.

30-годишният плеймейкър, който възобнови кариерата си и вече играе за английския Брентфорд, вкара с техничен удар в 57-ата минута, изпращайки топката до близката греда в противоположната част на терена, където се случи нещастието.

За него обаче нещата се нареждат повече от добре, тъй като вкара с първото си докосване и в контролата с Нидерландия в събота. Датчаните паднаха с 2:4 в Амстердам.

Левият бранител Йоахим Меле, който е един от най-актуалните играчи на тази позиция в Европа, откри за Дания в 15-ата минута. Йеспер Линдстрьом покачи на 2:0 в 53-ата след нова добра датска атака по левия фланг.