Селекционерът на Бразилия Тите се оплака след световната квалификация, играна в боливийската столица Ла Пас, и стана обект на критики от страната домакин. И двата отбора не играха за нищо, тъй като Бразилия вече се е класирала за световните финали в Катар, а Боливия игра само за чест. Тите каза преди мача, че отборът му няма да е толкова агресивен, тъй като е много тежко да се играе футбол на надморска височина от повече от 3600 метра. 

"Няма да имаме толкова вертикален отбор, колкото в последните мачове. Нечовешко е при тези условия, нямаме друга възможност. Разбира се, няма да играем със същата скорост и със същия ритъм както в домакинските мачове или при нормални обстоятелства", коментира той, цитиран от БТА.

Бившият президент на Боливия Ево Моралес бе един от критиците на Тите, като каза, че отхвърля описанието "нечовешко" за място, където "живеят милиони хора". "Величието се състои в думите. Така си спомняме великия Диего Армандо Марадона, който веднъж каза, че трябва да играем там, където сме родени", написа Моралес в социалните мрежи.

Бившият боливийски нападател Марко Ечевери, който игра на Световното първенство през 1994 година, също критикува Тите. "Да говорят за височината, при положение, че вече са се класирали за Световното първенство, това е страхливо", каза той.

Бразилия спечели с 4:0, въпреки липсата на наказаните Неймар и Винисиус. Лукас Пакета откри резултата в 24-ата минута, Ричарлисон вкара втори гол точно преди почивката. Бруно Гимараеш направи 3:0 в 66-ата минута, а Ричърлисон вкара второто си попадение в добавеното време.