Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сравни дербито срещу Манчестър Сити с боксов сблъсък, след като претендентите за титлата направиха супермач на „Етихад“. 

Червените на два пъти изравняваха, за да стигнат до равенството 2:2 и да оставят интригата за короната жива, като продължават да изостават с точка от Гражданите. 

„Беше като боксова битка. Свалиш ли ръцете си за секунда и получаваш удар, който те разтърсва. Харесаха ми обаче много неща. Мисля, че бяхме много близо до тях. След почивката играхме много по-добре. Те играеха с топки зад защитата ни и в това имаше смисъл, като ни държаха под напрежение. Получи се обаче страхотен мач и резултат, който трябва да приемем и ще приемем“ заяви германецът. 

„Можехме да се справим и по-добре и в доста моменти играхме силно. Интензитета на мача бе огромен. Хареса ми, защото беше забавно. Вярвах, че можем да спечелим, но те бяха много по-директни от нас. Имаха по-ясна идея, докато нашата цел бе да ги караме да тичат, когато имаме притежанието“ добави той. 

„В защита понякога прибързвахме, а и бяхме под сериозен натиск. Контраатаките им не са никак лоши. Много са  добри във взимането на решения и винаги взаимодействат с точни играч. Равенството е заслужено и аз исках да видят, че моите момчета също са отлични. Остават още по 7 мача, но имаме Шампионска лига, а и ще ги срещнем скоро за ФА Къп. След това ще видим кой ще завърши по-силно“ каза още Клоп.