ПСЖ надви Марсилия с 2:1 у дома в класическото френско дерби, за да се доближи още повече до 10-ата си титла. ВАР бе с основен принос за успеха на домакините и в двата края на терена. 

Парижани водят с 15 точки 6 кръга преди края и се нуждаят от 4, за да триумфират, макар че и 3 ще им свършат работата предвид много по-добрата им голова разлика. 

Неймар откри в 12-ата минута след хубав удар от въздуха, за да вкара 11-ия си гол за сезона. Асистенцията бе на Марко Верати. 

В 31-ата обаче Дуйе Чалета-Цар изравни след центриране и разбъркване, но в добавеното време реферът отсъди спорна дузпа за домакините след игра с ръка на Валентен Ронжие, като сам прегледа положението отново. Килиан Мбапе не сбърка от бялата точка и вкара 21-ото си попадение в първенството. 

След паузата напрежението и нервите се увеличиха, но в 85-ата минута гостите вкараха. Пайет центрира и Уилиам Салиба засече на далечната греда от въздуха. Последва обаче ново преразглеждане от ВАР, който установи, че защитникът е в минимална засада и спаси победата на ПСЖ.