Рекорд по посещаемост на футболен мач за жени отново бе поставен на стадион "Камп Ноу" в Барселона. 91 648 зрители изгледаха победата на Барселона над Волфсбург с 5:1 в полуфинален мач от Шампионската лига за жени.

С това бе подобрено предишното постижение за посещаемост при жените, поставено само преди три седмици, когато 91 553 зрители напълниха "Камп Ноу" за двубоя на Барселона с Реал Мадрид в женското "Ел Класико".

Барселона, която достигна до полуфиналите на Шампионската лига след победа с общ резултат 8:3 над Реал, започна перфектно и поведе с гол на Айтана Бонмати в третата минута.

Домакините удвоиха преднината си седем минути по-късно, когато Каролине Хансен отбеляза гол срещу бившия си клуб с удар в горния ляв ъгъл, докато Хенифер Ермосо и Алексия Путеяс добавиха по един гол и направиха 4:0 преди почивката.

Халфът на Волфсбург Джил Рурд отбеляза 25-ия си рожден ден с попадение за гостите в 70-ата минута, като голът беше потвърден след преглед с ВАР (система за видеонаблюдение).

Носителката на Златната топка Путеяс вкара втория си гол в мача от дузпа в 84-ата минута за крайното 5:1 и направи задачата на Волфсбург за реванша повече от трудна.

В другия полуфинал в неделя Олимпик Лион ще се изправи срещу Пари Сен Жермен.