Манчестър Сити се разправи с Лийдс и спечели с категоричното 4:0 като гост в среща от 35-ия кръг на английската Висша лига.

На „Еланд Роуд“ „гражданите“ не изпитаха затруднения и се завърнаха на върха в класирането, след като по-рано през деня бяха изместени от прекия си конкурент за титлата Ливърпул.

Родри даде тон за изразителния успех с попадение в 13-та минута след асистенция на Фил Фодън. След почивката играчите на Пеп Гуардиола вкараха нови три безответни попадения.

Нейтан Аке покачи на 2:0 в 54-та минута, а Габриел Жезус оформи класиката в 78-та. В третата минута на добавеното време резервата Фернандиньо отбеляза четвъртия гол за шампионите.

С успеха Сити се върнаха на първото място в подреждането, като отново водят с точка пред Ливърпул, който по-рано надви Нюкасъл с минималното 1:0. Лийдс продължава да е над чертата с 34 пункта, на пет пред намиращия се под чертата Евертън, който е с два мача по-малко.

За „белите“ предстои гостуване на Арсенал, докато „небесносините“ първо гостуват на Реал Мадрид в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига, а след това приемат Нюкасъл в първенството.