Българският национал Петко Христов дълго ще помни мача от 35-ия кръг на италианската Серия "А", въпреки поражението на неговия отбор Специя с 3:4 от Лацио.

Роденият през 1999-а година юноша на Славия обаче в този мач вкара първия си гол в италианския футболен елит, он също така направи и асистенция за първото попадение за своите в мача.

Третото поредно поражение оставя Специя на 16-о място в класирането с 33 точки, с 8 повече от първия в зоната на изпадащите Салернитана. Лацио е на 5-а позиция с 59, с 1 повече, изпреварвайки съгражданите си и голям местен съперник Рома.

Петко Христов става седмият българин, който бележи гол в италианското първенство. Неговото днешно попадение е 56-о за българин на Апенините, като повече от половината - 34, е вкарал Валери Божинов. Божинов ги вкарва с екипите на три клуба Лече, Фиорентина и Парма.

Домакините от курортния град Специя откриха резултата още в 9-ата минута чрез Келвин Амиен Аду, който на задна греда беше изненадан, след като Петко Христов отклони към него топката след изпълнение на свободен удар. Но изненаданият вратар Стракоша не реагира както трябва. В рамките на две минути в 33-ата и 35-ата минута двата отбора си размениха по един гол, като най-напред Чиро Имобиле изравни от дузпа, отсъдена заради фаул на Димитриос Николау срещу Сергей Милинкович-Савич. Но само след две минути Keвин Агудело изведе домакините напред.

Равенството дойде в 54-ата минута, след като Матиа Дзакани прати топката в страничната греда, отклони се от вратаря Проведел и влезе във вратата - 2:2.

Но домакините не се предадоха и в 56-ата минута Даниеле Верде сложи топката на главата на българина Христов. Той се отскубна от персоналния си опонент и забоде кълбото в мрежата на гостите.

Но Лацио доказа класата си и направи драматичен обрат с головете на Сергей Милинкович-Савич за 3:3 в 68-ата минута и победно попадение на Франческо Ачерби в последната. Вратарят Иван Проведел отби удара на Имобиле, но беше безпомощен при последвалата реакция на италианския национал Ачерби.