Феновете на Рома и Лестър почти разплакаха Клаудио Раниери, след като станаха на крака, за да го аплодират снощи. 

На „Олимпико“ специалистът, който бе начело и на двата клуба, бе на трибуните като фен, когато в началото на второто полувреме бе показан на големите екрани на стадиона. 

Това накара агитките на съперниците да се обединят и поне за секунди да забравят за съперничеството си, за да отдадат заслуженото на бившия си наставник. 

Те бързо се изправиха и в продължение на секунди аплодираха специалиста, който определено прие случилото се емоционално, като помаха към трибуните и изглеждаше силно развълнуван и със  сълзи  в очите, въпреки че опита да остане спокоен. 

Раниери бе начело на Вълците на два пъти, първо между 2009 и 2011, а след това и през 2019-а. Между 2015 и 2017 пък водеше Лестър, като бе в основата на сензационно спечелената титла във Висшата лига на Лисиците през през 2016-а. 

Преди мача пред медиите в Италия той заяви, че ще ститска палци за Рома, тъй като е фен на отбора и в крайна сметка остана доволен, тъй като след гола на Тами Ейбрахам, римляните стигнаха до финала на Лигата на Конференциите.