Зенит, Динамо Москва, Сочи и ЦСКА Москва подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА да отстрани руските клубове от европейските клубни турнири.

"Информираме ви, че нашият клуб, както и три други клуба от руската Висша лига - Зенит, Динамо и Сочи – подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 2 май 2022 г. за отстраняване на руски клубове от европейските турнири", заявиха от ЦСКА Москва, цитирани от БТА.

"Всички клубове искаме бързо разглеждане на жалбата. Надяваме се, че спортният принцип ще бъде спазен. ПФК ЦСКА се стреми да играе в европейски турнири и ще се бори за призовите места в първенството до самия край. Подаването на иск преди края на сезона е свързано с кратките срокове за обжалване на определени решения на УЕФА - 10 календарни дни“, съобщиха от пресслужбата на ЦСКА на клубния сайт.

На 2 май УЕФА реши да извади руските клубове и национални отбори от международния календар за сезон 2022/2023. Руските отбори през следващия сезон няма да могат да участват в европейските турнири, Лигата на нациите, Европейското първенство до 21 години, Евро 2022 за жени, както и в квалификациите за Световното за жени 2023.

Снимка: БГНЕС