Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че е важно да се признаят заслугите на Гарет Бейл за клуба и призова феновете да му направят подобаващо изпращане в последния домакински мач, когато се изправят срещу Реал Бетис тази вечер.

32-годишният футболист има само седем участия във всички турнири през този сезон и е готов да напусне като свободен агент, когато договорът му изтече през лятото.

Бейл спечели три титли в Ла Лига и четири трофея в Шампионска лига, откакто се присъедини от Тотнъм през 2013 година, но престоя му в Испания беше помрачен от контузии.

"Всички знаят, че договорът на Бейл изтича и че той се сбогува с Реал Мадрид тази година. Не е важно дали ще играе. Важното е, че Бейл е част от историята на този клуб. Той винаги ще бъде в спомените на феновете на Реал Мадрид", каза Анчелоти на пресконференция.

Бейл често е бил мишена на испанските медии, които го определят като "паразит", след като пропусна загубата на Реал с 0:4 от Барселона през март, и беше подиграван от някои фенове, когато направи първата домакинска изява от повече от две години миналия месец.

"Той беше много важен за спечелването на 10-а титла в Шампионска лига и финала за Купата на Краля. Написал е някои страхотни страници в историята на този клуб, важно е да го признаем", добави Анчелоти.

Бейл беше повикан в отбора на Уелс за финала на плейофите за Мондиал 2022 срещу Шотландия или Украйна, както и за трите мача от Лигата на нациите следващия месец.