Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че спечелването на Висшата лига в Англия е по-удовлетворително от трофей в Шампионската лига. Той ще се опита да компенсира разочарованието в Европа с четвърта титла в Англия през уикенда.

Сити води с точка пред Ливърпул преди последния кръг, в който отборът приема у дома Астън Вила.

Гуардиола призна, че "би му харесало да е в Париж" на финала на Шампионската лига, но да спечели първенството на Англия след 38 кръга е "по-трудно".

"Много седмици, много мачове се борихме с контузии, добри и лоши моменти, различни ситуации. Успехът беше с нас последните няколко години", каза испанецът на пресконференция в петък.

"Ливърпул беше неудържим през онзи сезон (2019-20), а ние не бяхме толкова добри. През останалото време бяхме на ниво", смята Гуардиола.

"Щастливи сме в живота, когато печелим и печелим. Това ни дава добро настроение за тренировка. Това не е един мач като ФА Къп…Тук е всеки ден", добави той.

Той обеща, че отборът му ще подходи към срещата в неделя като към "нормален мач от Висшата лига" и той се надява да продължи победната си серия срещу Астън Вила.

"Притеснени, нервни? Няма начин", отсече мениджърът.

Когато му бе казано, че неутралните фенове биха предпочели Ливърпул да е шампион, той отговори, че това е нормално за отборите с по-голяма история. "Отборите с по-голяма история имат повече привърженици. Това се случва и в Испания, Германия, Италия", смята той.

"Феновете на Ливърпул искат да спечелят, не казвам, че цялата страна е зад "червените", но те са отборът с повече титли. Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал имат много история, ние сме нови. Ето защо е привилегия да сме тук и няма да пропуснем възможността да се наслаждаваме в тези 95 минути", обеща Пеп Гуардиола.