Бразилската футболна суперзвезда – Неймар, изглежда ще се окаже големият губещ от новия договор на Килиан Мбапе с Пари Сен Жермен.

Ръководството на клуба така или иначе не е доволно от представянето на бразилеца през последния сезон и иска да го продаде, а същото е желанието и на самия Мбапе според авторитетното френско издание “Екип”.

Медията твърди, че отношенията между Неймар и французина са се влошили, като Мбапе дори си позволявал да се присмива на своя съотборник зад гърба му.

Проблем пред евентуален трансфер на Неймар остава високата му трансферна цена, както и заплатата му. Бившият нападател на Барселона получава по 4 милиона евро месечно на “Парк де Пренс”.

„Екип“ смята, че сред клубовете, които могат да си позволят възнаграждението му, е Нюкасъл – заради новите собственици на „свраките“, но бразилецът не иска да играе в отбор, който не участва в Шампионската лига.

Интерес към него проявява и участникът в ШЛ – Челси, но и там трансфер е малко възможен, защото преди дни се появиха информации, че мениджърът на лондончани –  Томас Тухел, ще получи 200 милиона бюджет за селекция от новия собственик на клуба. Сумата е внушителна, но ако Неймар е цел на „сините“, то вероятно около половината от парите ще трябва да бъдат дадени за него.

“Никой нищо не ми е казвал. Смятам, че ще остана в ПСЖ”, заяви наскоро Неймар, но плановете на катарските собственици са други. Той изигра 22 мача и вкара 13 гола през последния сезон в Лига 1, но понесе много критики за представянето си в реванша от Шампионската лига срещу Реал Мадрид.