Дания обърна с 2:1 Франция в Париж и записа изключително престижна победа в среща от Лига на нациите.

За домакините вкара Карим Бензема (51), но гостите стигнаха до трите точки с две попадения на Андреас Корнелиус (68 и 88).

Така Дания взриви "петлите" насред “Стад дьо Франс” и хвърли в екстаз колоритните си фенове. 


Изненадващо Дания започна по-добре срещата и дори можеше да вкара още в началото, но Йоаким Меле нямаше шанс да опъне мрежата на Лорис.

Постепенно Франция живна и стигна до положение, при което Карим Бензема не успя да преодолее Шмайхел. Последва нов шанс пред Бензема, но този път с глава не успя да вкара.

Отговорът на Дания бе шанс пред Кристиан Ериксен, който се засуети и изпусна. В края на полувремето неприятна контузия получи звездата на домакините Килиан Мбапе.

Втората част започна с мощни атаки на Франция и "петлите" заслужено вкараха. В 51-ата минута Нкунку намери Бензема, който майсторски отбеляза за 1:0. Това беше 37-о попадение на Карим в 95 мача за Франция.

Дания обаче не се стресна и бързо успя да изравни чрез Андреас Корнелиус в 68-ата минута. Последваха спокойни минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена.

В 81-ата Канте нацели гредата, а Дания стигна до пълен обрат седем минути по-късно, когато Андреас Корнелиус простреля Лорис и едва не скъса мрежата за 1:2. Така датчаните си взеха трите точки и записаха впечатляваща победа.

Франция - Дания 1:2

Голмайстори:

1:0 - Бензема 51
1:1 - Корнелиус 68
1:2 Корнелиус 88

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Л. Ернандес, Коман, Чуамени, Канте, Т. Ернандес, Гризман, Бензема, Мбапе. 

Дания: Шмайхел, Вестергор, Нелсон, Андерсен, Меле, Дилейни, Хьойберг, Вас, Ериксен, Долберг, Олсен.