Австралия ще играе за 5-и път поред на световно първенство, след като надви с дузпи Перу в плейофа игран в Катар, където след няколко месеца ще се състои надпреварата. 

Кенгурата спечелиха с дузпи с 5:4, след като 120 минути резултатът бе 0:0, а мачът като цяло предложи и твърде малко добри ситуации пред двете врати. 

В последните 5 минути на редовното време австралийците на два пъти бяха близо до ключовото попадение, но първо удар на Азис Бехич мина покрай вратата, а след това опит на Айдин Хрустич бе спасен от Педро Гайесе. Преди това южноамериканците удариха греда чрез Едисон Флорес. 

Вратарят Андрю Редмейн, който влезе точно за наказателните удари, се превърна в герой за победителите, като спаси удара на Алекс Валера. 

Преди това Мартин Бойл пропусна от бялата точка за Австралия при първото изпълнение, но Луис Адвинкула прати топката в гредата при следващото изпълнение, така че ситуацията бързо бе изравнена. 

Австралия влиза в 4-а група, където са още отборите на Франция, Дания и Тунис, а последното свободно място ще бъде заето от победителя между Нова Зеландия и Коста Рика, като мачът е тази вечер.