Нидерландия удари Уелс с 3:2 в драматичен мач от група 4 от Лига А на Лигата на нациите. Гостите бяха захапали точката в добавеното време, но получиха контра удар секунди след това.

"Лалетата" изиграха много силно първо полувреме в Ротердам, отправяйки цели 10 удара (от които 4 точни), но пък островитяните показа страхотна ефективност и се разписаха при единствената си стрелба за първите 45 минути.

Бренън Джонсън върна интригата в 26-ата минута, като преди това Ноа Ланг (17 минута) и Коуди Гакпо (23 минута) дадоха преднина на домакините. 

Трябва да отбележим сериозните експерименти във формацията на Луис ван Гаал, които обаче не се отразиха върху характерния интензитет в играта на неговия отбор.

През второто полувреме Нидерландия продължи да доминира, но и гостите все по-често поглеждаха напред. Четвърт час преди края на редовното време Стивън Бергвайн излезе на стрелкова позиция, но би покрай целта.

Вратарят на уелсците Уейн Хенеси пък безспорно направи един от най-силните си мачове, правейки куп спасявания.

Малко преди края на мача Маласия нацели Робъртс с глава в пеналта на домакините, без да играе с топката и Уелс получи дузпа. Гарет Бейл пое отговорността и не сбърка, вкарвайки в 92-ата минута в долния десен ъгъл.

Нидерландия обаче отвърна на удара и минута след това Мемфис Депай вкара след асистенция на Бергвайн, хвърляйки в дива радост зрителите по трибуните.

Така Нидерландия събра 10 точки на върха, докато Уелс е на дъното с една точка. Белгия е със седем, а Полша - с 4.